Brevkurs i agilitytävlingspsykologi

Att lyckas på agilitytävling – träning i konstruktivt tänkande

Vill du också bli bäst när det gäller? Då finns det bara en sak att göra – att träna med kvalitet.

Under den här kursen kommer jag att ge dig en inblick i en värld där saker och ting blir mycket roligare om man tar det på allvar, där vägen är ett intressant sätt att nå målet och där du kommer att få verktyg för att omfamna dig själv i såväl lyckanden som misslyckanden. Allt för att bli bäst när det gäller och ha roligt på vägen.

Jag som håller kursen heter Mija Jansson. Jag har såklart en del formella meriter, som att själv ha tävlat mycket och länge på elitnivå i agility och att ha varit landslagscoach i olika konstellationer. Min filosofi som coach (även när det gäller ekipage som inte är på elitnivå) har alltid varit att se realistiskt på ekipaget och hjälpa dem att prestera efter sin fulla potential. Men, i sammanhanget är, min kanske främsta merit att jag ofta lyckats bättre än de säger att jag borde.

Jag är människa, disputerad zoolog, dyslektiker och agilityutövare. Bland annat. Som person är jag analyserande, kritisk, humoristisk och framgångsrik. Jag drivs av nyfikenhet och ångest och jag älskar att utvecklas. Jag skulle känna mig hedrad om jag fick följa med på din resa mot ett roligare agilityliv!

Kursen består av tio kursbrev med läxor. Du väljer själv om du vill skicka mig svaren på de frågor jag kommer att ställa dig eller om du ”bara” vill meddela mig när du är klar och vill ha nästa kursbrev. Självklart är du välkommen med frågor om det är något i uppgifterna du inte förstår. Och givetvis anser jag mig ha tystnadsplikt kring det du väljer att dela med dig av!

Brev 1: Därför älskar jag agility
Vi börjar enkelt. Det första kursbrevet kommer att handla om vår kärlek till sporten. Vi kommer bland annat att jobba enligt tekniken ”Medveten närvaro” och med visualisering för att närma oss pudelns kärna.

Brev 2: Min hunds styrkor och dess utvecklingspotential
Här kommer vi att arbeta med att kartlägga din hunds kunskaper och färdigheter. Både vad det gäller belöningssystem, hinder, handling och allt runt omkring.

Brev 3: Mina styrkor och min utvecklingspotential
Här kommer vi att arbeta med att kartlägga dina kunskaper och färdigheter.

Brev 4: Målsättningar
Kursbrev nummer fyra handlar om olika kategorier av målsättningar. Givetvis går vi också vidare och sätter mål för dig och din hund samt för er som ekipage.

Brev 5: Koncentration
Närvaro kontra härvaro. Ämnet behöver nog ingen ytterligare presentation.

Brev 6: Träning
Hur hjälper din agilityträning dig att bli bäst på de tävlingar där det verkligen gäller? Upplägg och innehåll är de två stora teman som gäller.

Brev 7: Tävling
Vad behöver du och din hund för att göra en så bra tävling som möjligt?

Brev 8: Balans i agilitytillvaron
Vad är flow och hur känns det? Går det att köra agility på autopiloten? Hur handskas man med nervositet? Vad är egentligen skillnaden på självförtroende och självkänsla och ska man bry sig om vad andra tycker?

Brev 9: Vinnarskallar och perfektionister
I det näst sista kursbrevet diskuterar vi samspelet mellan personlighet och tävlande – hur kan du dra nytta av din personlighet i tävlandet och vad är det egentligen som driver dig att tävla över huvud taget?

Brev 10: Summering
Reflektion, personlig utvärdering och hur går jag vidare?

Kursstart: Löpande
Kostnad: 1 500 kr (Agilitybiten BG 420-1901)
Anmälan: mijajansson@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s