Jullov, igen


Ni vill ju ha lov-bloggar tydligtvis, så här kommer den! Jag har haft ett väldigt lugnt jullov som tyvärr avslutades med en mans-förkylning så lik förbenat var jag slut som artist när terminen väl började. Men, om vi börjar från början så var det inte så lugnt. AW den 21/12, middag hos en kompis den 22/12 (den middagen slutade vid 5 på morgonen den 23e), julfirande med familjen Jansson, moster och kusiner den 23/12, själva julaftonen (24/12) inledde jag och jyckarna med träning på Knivsta hundsportcentrum, följt av jullunch hos världens bästa farmor som antagligen började laga maten i november eller något, därefter middag med mina föräldrar och mina två yngsta, men vuxna, syskon där pappa ändå skulle klä ut sig till jultomte och inkräva kramar, den 25/12 var det bartömning på anrika Garbo (som gick i graven på nyår) och den 26/12 hade vi julfirande hemma hos mina föräldrar igen med mina äldre småbröder med familjer och småbarn och pappa var tomte igen. Sedan var julfirandet över. Pew. Eller nja, firade med morfar också den 29/12. Men det var ju ändå bara sex dagars julfirande i rad menar jag. Den sjunde dagen kom efter en paus.

Därefter infann sig faktiskt någon slags frid på en nivå som nästan var tråkig. Men precis som jag började tänka så fick jag en påminnelse på fejan om hur det var förra jullovet med dödsfall, hundar som slogs och andra tråkigheter och plötsligt var jag väldigt tacksam.

På nyår tränade vi i Stockholm hundsportcentrum i Väsby och sedan drog vi ut till Helena med flock i Vallentuna, och inte en raketjäkel hörde vi. Faktum är att det var ganska bra i Solna dagarna innan och efter nyår också, jag ringde nog bara till polisen ett tiotal gånger. 🙂

Vi fick för övrigt till några fler träningar i mellandagarna och dagarna efter nyår och alla tre hundarna är grymma. Rasken, som fyller 13 i mars, is still going strong tycker han, men han går på smärtstillande på vintern för artros i tårna så han får bara göra någon aktiveringsrunda då och då vilket han uppskattar massor! Hans mamma gillade andra aktiviteter på ålderns höst men för Rasken finns bara agility. Det är bara att anpassa. Fjant har faktiskt lagt in en högre växel (hur f-n det ens är möjligt?) och nu har jag ännu svårare att hänga med honom. Oavsett fokuserar vi nu hårt på att få till hans starter som varit en akilles-häl redan från början då jag lät honom starta när han ville bara han fokuserade på banan… Nu har han ganska god träningsmoral och de där problemen känns långt borta. Piglet går från klarhet till klarhet och jag ser mycket fram emot att debutera med henne i sommar! 🙂

Efter nyår hade jag det, utöver hundarna, nästan långtråkigt lungt men en ska inte klaga. Helena, som jag var hos på nyår var en av dem som blev av med strömmen i stormen Alfrida. Här hemma på min gata i sta’n var jag mest irriterad över all bråte som blåste ned på min uteplats från mina grannars balkonger. Det var inte lite…

Det kändes verkligen som att jag hade röta när jag planerat mitt jullov med tanke på Alfrida. Först var jag på landet när det var raket-skit i stan och sedan i stan när det var strömavbrott på landet. Check. Dessutom brukar mina föräldrar ibland vilja att vi firar i alla fall delar av julen på vårt sommarställe på Fogdö i Stockholms skärgård. Lyckligtvis inte i år för där finns inte heller någon el sedan den 2a januari. Och beräknas inte finnas förrän den 20e!!!? Kolla Vattenfalls störningsinfo här. I skrivande stund är min pappa (som lyckligtvis är nybliven Ericsson-pensionär) där ute i kylan och mörkret och eldar i den öppna spisen för att vattenledningarna inte ska brista.

Nu är det ju inte längre jullov, vi började jobba i onsdags, och jag brakade alltså in i den nya terminen ordentligt förkyld. Lite otur då att de, vanligtvis lugna, planeringsdagarna innan eleverna är på plats inte alls var lugna. Å andra sidan var de intressanta! Det underlättar överlevnaden när en är mans-förkyld. Onsdagen var det integrationstema och vi fick en föreläsning med en Charbel Gabro. Alla som känner mig vet vad jag har för generell inställning till och uppfattning av sådana där inspirationsföreläsare. Det här var bra. Torsdagen jobbade vi med skolans Hållbarhetsprofil (tror jag att det benämns). Och i går, fredag, hade vi i vårat arbetslag studiedag om gymnasieintygen.

I dag har jag sovit. Mycket. Och, hoppas jag, svarat på alla förfrågningar och frågor till mig som agiliy-instruktörslärare och -domare. Om jag missat något så skrik, nu tror jag att jag är i fatt nämligen.

Fortsatt gott nytt år!
/Mija
PS. Min pappa skickade en bild från Fogdö i kväll. Bilden i MMSet var helt svart.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.