Vem är jag?

Mija Jansson heter jag. Eller egentligen Maria. Men ingen, jag menar INGEN kallar mig så. Jag är äldst av fem syskon och både min mor och far växte upp i Solna/Sundbyberg. I min födelseannons stod att “en AIK-are är född”.

Jag tycker att jämlik- och jämställd-het är viktigt, har ett stort rättspatos, är väldigt principfast, utgår ifrån att människor är logiska och rationella, tycker att det är viktigt att hålla isär sak och person och anser att vad vi säger är ett uttryck för vad vi tänker och därmed väldigt viktigt.

Inom hunderiet har jag tävlat i bruks (godkänd högre spår och sök), viltspår (championat), utställning och junior handling (intresserade mig inte nämnvärt), lydnad (1:a pris elitklass), vallning (gk vp-bana inofficiellt – mer kommer!), freestyle (silvermedalj på U-SM) och heelwork för den delen, rally (avancerad klass) och sist, och störst, agility! 2013 var jag ytterst nära att vinna SM i agility, large. Som så ofta i agility – om inte om hade varit. Vi missade en uppfart på balansen i finalen. Resten hade räckt till seger.

Civilt har jag tagit en kandidatexamen i Systemvetenskap på Högskolan i Skövde och en lärarexamen i biologi och IT på Stockholms universitet i samarbete med Lärarhögskolan i Stockholm. Därefter har jag satsat på biologi och disputerade nyligen i populationsgenetik, Zoologi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s