Blog on demand: Sommarlov del 4. Höstlov på köpet. Och agilityvänner som fattas oss.


Ni som läser den här bloggen är ju härliga. Inga avtryck här, alls. Men massor av visningar. Ibland kommer några kommentarer på fejan. Men när jag avviker från vad ni förväntar er, typ som när den fjärde sommarlovsbloggen uteblev. DÅ. Då är det inte okej, då hör ni av er. (Hahahah!) 

Faktum är att när jag försöker strukturera upp vad jag hade för mig på sista delen av sommarlovet och på höstlovet finns en del saker som går igen:

Hälsa på farmor. En blir alltid bortskämd med vällagad husmanskost där. Både i somaras och nu på hösten fick jag fin-fin-fisk och potäter. Ni vet sådan vällagad vit fisk. Som ett mysterium. I somras var efterrätten i solen på verandan fantastisk. Vaniljglass med färska blåbär och socker. Jag som inte brukar uppskatta efterrätter undrade varför jag glömt bort den? Nu till höstlovet var det pannkakor med hemgjord blåbärssylt istället. Inte fullt så magiskt. Men gott nog. Och så fick jag en tröja av farmor. Som hon stickat till sig själv först men det var ”för varm” så jag fick den. Och nog är den varm alltid! Otroligt varm. Och snygg:

46082781_351166725713477_5834794585800310784_n

Eller hur? Hur snygg?

Hälsa på morfar har jag såklart också gjort, så väl sommar som höst. I somras på hans landställe ihop med min bror och brorsdotter. Och en väldigt pigg Piglet. Nu på höstlovet blev han istället en del av det jag döpte om till “matlov” på fejan. Jag käkade fan ute inte mindre än fyra gånger under höstlovet. Olika konstellationer men min moster var med i tre av dem. 🙂 Allt vegetariskt och gott:

Grejen är väl kanske att även den sista delen av sommarlovet kan betecknas som matlov för min del kanske. Känns bara främmande att benämna sommarlovet så då den största delen var rätt torftig på den fronten. Det började bra där runt midsommar men sedan kajkade jag runt i en husvagn utan gasol och det var eldningsförbud. Hahahah! Nåja, sista delen av sommarlovet innehöll en hel del mat. Morsan och jag var på kryssning med smörgåsbord på Eckerölinjen – där hade de “några” kräftor till förrätt. Vi åt måååååånga. Pinsamt många. Vi åt nästan bara kräftor. Och ost. Kort dessförinnan hade det varit “30-årsfest” där vi firade 30 år som grannar till Holmbergarna på Fogdö. De är ganska okej, fast de är Hammarbyare.

Apropå det så var det ju mycket fotboll i början av sommaren men däremot inte på slutet. På höstlovet hanns det med inte mindre än två viktiga (AIK-)matcher. Ändå avgjordes det inte… Allsvenska avgörs i morgon.

Slutet av sommaren bjöd på så mycket mer. Härliga kvällar, och dagar, med vänner. Upplopp inför valet. Pride. Mm, mm, mm…

Tyvärr avslutades bägge loven med tråkigheter. I somras var det ett par mig nära som mådde dålig och nu på höstlovet inträffade en katastrof i agilityfamiljen då ett par riktiga entusiaster, varav en domare, dog i en sådan där fullständigt meningslös trafikolycka:

https://www.expressen.se/gt/lastbil-har-fatt-sladd-personbil-mamma/

För alla mil vi i agilityfamiljen gör utsätter vi oss för mer än klimatångest. Det finns mer direkta faror. Samtidigt, tror jag, att de flesta av oss faktiskt uppskattar utflykterna stort – annars skulle vi aldrig orka med. Så, den här versen tycker jag passar för Tiina (tack för ditt stöd i stort och smått!) och till (domarkollegan) Christopher:

Att resa är att njuta med sina sinnen fem
Att resa är att alltid i dunklet längta hem
Att resa är att möta så mången charmig vän
Att resa är att lära sig ta farväl igen

(Författare för mig okänd.)

Kram! /Mija

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s