Sommarlov del 2: Agilityträningstajm


Om en trott min kalender så skulle jag ha ägnat hela den svunna veckan åt agilityträning. Så blev det inte riktigt. Men det blev rätt så bra ändå.

I måndags styrde vi husvagnen mot Lotushallen på västkusten och Summer Camp i agility för Jenny Damm och Zeljko Gora (från Kroatien). När jag anmälde mig dit var jag ganska orolig för hur Fjant skulle klara av miljön men på senaste tiden har han verkligen blivit väldigt mycket mer fokuserad så den nervositeten var inte så farlig väl där. Och han skötte sig utmärkt!

Första dagen slet Zeljko med att få mig att fatta och tajma för tidiga blindbyten, Ketschkers och andra vansinniga manövrar som jag var ytterst tveksam till om jag någonsin skulle använda igen. Och vad det gäller blindbyten mellan hopphinder på rak linje så avskyr jag dem fortfarande. Men jag insåg väldigt snart att Fjant svarade ännu bättre på diverse “överdrivna” manövrar än jag trott att han skulle göra. (Och nu har jag faktiskt testat på tävling, och även där når de fram, film finns på fejan!)

Nästa pass var för Jenny Damm och hon fokuserade mycket på mina verbala kommandon. För det första har jag varit så rädd för att Fjant ska tappa motivationen att jag har belönat alla hans responser i nya miljöer – även de felaktiga fast då lite mindre eller bara kört vidare. Inte bra så klart och en bra påminnelse samt bekräftelse på att Fjant numera fungerar som en riktig agilityhund ❤ För det andra underkände Jenny mina andra-tunnel-öppnings-ord som totalt icke fungerande. Vilket får räknas som en korrekt bedömning.

På kvällen ordnades en mycket roande BBQ och trots detta var jag uppe i ottan och käkade frukost och allt inför ett pass till med Zeljko. Men ganska snart brände Fjant tyvärr trampdynan. :/ Ingen jättefara men bättre att låta honom vila helt. Så… dag 2 blev mest valpträning med Piglet för mig. Lite otippat men bra på ett annat vis. Zeljko hjälpte till med hennes gripande i kampleken och Jenny jobbade även här med verbala kommandon.

Efter Summer Camp var det meningen att vi skulle dra direkt till Fanny och Thomas på Fjants kennel, For the Wins, kennelläger. Men då jag slog ut en krona på jobbets sommarfest i avslutningstiderna och den nya äntligen anlänt och behövde sättas in i min käft omgående missade jag torsdagen på kennellägret och fick åka via Stockholm istället. Han med en dejt, en trevlig AW och middag hos päronen också när jag ändå var i stan i knappt 36h så det var inte bara otrevligt.

På kennellägret var jag helt enkelt mest social. Dels för att vila Fjants tramdyna i form, dels för att vi redan från början planerat en liten avstickare för tävling i Mora på lördagen och också, så klart, för att det var så ****** varmt. Jag tränade Piglet några minuter och körde en av Fannys braiga agilityträningsbanor med Fjant. Men, det blev desto mer träning pratat och det var socialt och trevligt så ett bra kennelläger ändå!

Nu är det tävling som gäller! Hörs!
/Mija

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s