VM i Tjeckien


Jodå, jag var på VM i år också. Jag har bara inte hunnit blogga om det, som ni säkert märkt så har jag haft en hektisk höst. Men, här kommer den – årets VM-blogg. Jag inledde det hela med ett par dagar i Prag. En oerhört vacker stad!

This slideshow requires JavaScript.

Sedan åkte vi vidare till Liberec, där själva VM hölls. En inte lika vacker stad men fan så mycket billig och bra öl. 🙂 Man kan liksom inte gärna må bättre.

Det svenska agilitylandslaget var fantastiskt! Om vi hade kunnat vara bättre tvistades det om, uttagningen innehöll onekligen visst jäv och det diskuterades givetvis även på läktarplats men på plats var landslagsledningen oerhört samlande så som jag förstod det hela. 🙂 Och det märktes på prestationerna. Lugn och ro och trygghet är vad som gäller. Som i alla situationer där man ska prestera.

Small-laget var ju oerhört starkt. Vi är oerhört starka i small. Men det hela pajades något av att Hannas Liam liksom blev mätt till medium på VM!? Det där är något som MÅSTE bli bättre. Man måste kunna få ett definitivt svar på hundens storlek inför VM långt före VM. Gah!

Small-laget är ju som sagt starkt och trots denna tragedi knep vi två topp-tio placeringar där. STORT GRATTIS Jocke och Jannie!

Medium-laget var inte direkt topp-tippat. Man hade haft förjävlig otur. Inte nog med att topp-hundar dog eller hade sitt livs formsvacka. På European Open drabbades man dels av en arrangörstabbe och denna följdes av en moralisk sådan då “reserven” inte kom till start! För att göra en lång historia kort – Sverige hade inte ens ett fullt EO-lag på finalen i somras! Jag, och många med mig, hade inte särskilt stort hopp, men…

Det visade sig att vi hade fel! Det fanns ett par unga talanger som gav oss supportrar gott hopp om framtiden! 🙂 Och, ännu viktigare, Patrik tog sig också upp i topp-10! Fatta hur bra vi är! 🙂

I large fick vi inte till någon topp-tio placering i slutstriden. Men Malin var där inför sista loppet! Och att vara “med” i large på VM är ingen liten sak. Malin är en stor jävla inspirationskälla, helt enkelt. Tack för det! Och tack för underhållningen. Och lycka till i framtiden! 🙂

Kraaaaaaaaaaaaaaaam

God jul och allt!

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Mija

This entry was posted in Agility. Bookmark the permalink.

1 Response to VM i Tjeckien

  1. Alma says:

    Good post. I learn something totally new and challenging on websites I
    stumbleupon every day. It’s always useful to read articles from other writers and practice a little something from other web sites.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s