Lydnads-stund med Råttan <3


– KOMMENDERA, sa tävlingsledaren och jag stack till Råttan en köttbulle för att hon satt still, om än skakande av förväntan. Det skulle kunna vara av kyla också, denna ljuvliga sensommar kväll, de oinvigda ser sällan skillnad – men det var helt klart av förväntan. Det syns på sättet att skaka, om det är av kyla eller förväntan. Tro det eller ej.

– HOPPAPPORT, sa jag och Råttan stack iväg som en liten pil, tog av tidigt i en lång men tillräckligt hög båge över hindret med perfekt balans i landningen och i full galopp mot apporten. När hon närmade sig skiftade hon vikten bakåt och tog i vändningen ett stadigt grepp om metallapporten och accelererade sig snart upp i samma hastighet som hon haft i utgången. Hon tog av i god tid men även återhoppet var perfekt måttat och i sista stund bromsade hon för att slänga sig in vid min vänstra sida, i perfekt fotposition och med glittrande ögon.

– KÖTTBULLE, sa Råttans ögon. Och det fick hon.

– Fantastiskt fint, sa Toni, tävlingledare på kvällens träningingstävling på SoSu BK. Ja, svarade jag. Synd bara att hon nollade första försöket…

Vid första försöket satte Råttan nämligen av som en liten projektil när Toni sa “Kommendera”. Betyg noll blir det. Då spelar det ingen roll att det blev betyg 12 på andra försöket.

Kommer vi någonsin att få till det här, älskade Råttan? Jag tror inte det. Men vi har ju haft kul på vägen. Och du, som tidigare inte verkat särskilt intresserad av tävlingslydnad, verkar nu på ålderns höst tycka att det är riktigt stimulerande. Vi kör väl ett tag till.

/Mija

This entry was posted in Bruks och lydnad. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s