Agility låter annorlunda på Åland och Rasken tog två championat


Den allra största skillnaden på svensk och finsk agility är nog faktiskt att det låter olika. 🙂 Ibland låter det till och med annorlunda, i helgen lade jag till exempel märke till att flera finska förare hade släppkommando för slalom, vilket åtminstone jag aldrig uppmärksammat tidigare.

Resultatmässigt måste jag väl säga att det gick strålande på Åland. Jag stod faktiskt på pallen, med olika hundar, i varenda klass. 🙂 Rasken vann ett hopp- och ett agilitylopp och kammade hem ett championat av varje valör! 🙂 Råttan kommer ju sin vana trogen “bara” tvåa i Finland och det gjorde hon den här gången också. Två gånger. 🙂 Sammanlagt tog det hem 70 euro åt matte att shoppa loss för på Viking Line, fyra stycken fina “Ålandsskålar” i keramik (jag gillar dem verkligen, har en sedan tidigare som jag limmade ihop när det gick en flisa på den) och ett antal presentcheckar på finsk hundmat som jag köpte mig lite nya vänner med. 😉

Det hela var en perfekt liten tripp. Åland är liksom så där nära men ändå så långt borta. Åk dit och tävla ni också vettja! Jag köpte båtbiljetten från Norrtälje för 150 kr t o r. Tyvärr kostade det dessutom knappt 500 kr till p g a de nya avmaskningsreglerna men sedan tältade vi på Ålands bruks- och sällskapshundklubb, där de för övrigt har ett utedass med en virkad spets”gardin” som man kan sitta och titta ut på appellplanerna igenom.

Självklart hade jag och dogsen samma brister som tidigare. Efter EO (som jag optimistiskt hoppas att få vara med på) ska vi verkligen göra slag i det där att träna mer, oftare och hårdare.

/Mija

This entry was posted in Agility. Bookmark the permalink.

9 Responses to Agility låter annorlunda på Åland och Rasken tog två championat

 1. Åsa says:

  Grattis igen, verkar onekligen ganska kul att fara över till Åland och tävla. Man kanske skulle prova det någon gång.

 2. maja o zoro says:

  grattis grattis 😀 vad är det för regler som gäller för att åka ta över hundar till Åland ? är riktigt sugen på att tävla där 😀

  • Mija says:

   Man måste ha avmaskat mot dvärgbandmask 1-5 dagar innan avresa och en veterinär måste skriva det i passet. Och så måste hunden vara rabiesvaccinerad. I övrigt som i Sverige.

 3. Lisa says:

  Gratulerer med championater 🙂

 4. Sara Persson says:

  Grattis! Snyggt jobbat!

 5. Karin MD says:

  Grattis, så himla bra ni är!!

 6. evasto says:

  STORT GRATTIS Mia!!! från hela Årsundaflocken

 7. Lisa says:

  Låter som Du haft en härligt trevlig och framgångsrik helg på Åland, det var Du värd, det är ju så agility ska vara o inget annat, KRAM & Grattis igen!

 8. Mija says:

  Tack för alla gratulationer! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s