Om Freestyle-SM…


Det har tjatats om (nåja, jag har i alla fall upprepade gånger ombetts) att referera freestyle-SM. Men det är sannerligen ingen lätt uppgift. För jag antar att det faktiskt inte finns någon som egentligen förstår exakt varför den ena vann och den andra försvann, liksom. Eller jo, det förstår man ju, för det var verkligen varierande kvalitét på ekipagens dagsform. Men det man inte förstod var hur placering 1-4 fördelades. Jag har inte träffat någon som gjort det.

Hur som helst så var topp 4 helt jävla fucking strålande! 🙂 SÅ kul att se! De var:
1. Linda Pettersson och Zing (pumi), veteraner i sammanhanget, presenterade en snygg berättelse precis som de skämt bort oss med.
2. Michaela Neiglick och Rut (border terrier), körde ett program med en enkel men helt fantastisk koreografi och de båda verkar ha rytmen i blodet.
3. Linnéa Vejde och Zolo (aussie) hade också ett fantastiskt program och kanske dagens mest imponerande hundträning då Linnéa låg helt blixtstilla en stor del av programmet medan Zolo stod för hela showen!
4. Margareta Löfgren och Trubbel (tollare) imponerade också stort med hundträningen i sitt stilrena program.

Jag hade faktiskt ett par favoriter till – Ina Kolmodin och Oscar (manchesterterrier) nejlade verkligen sitt program och Ulrika Persson tävlade med en helt underbar och charmig dobermann, Diva.

Alla i publiken hade sina favoriter. En del matchade med domarnas, en del inte. Det här är ett problem! Det måste finnas någonslags öppenhet kring bedömningen i en bedömningssport. Betygsskyltar (som i lydnaden) är ett minimikrav! Här sitter tre domare och skriver, och skriver, och skriver, och vi i publiken får inte veta någonting? Förrän kanske tio minuter efter programet då vi får veta hur det hela står sig mot de andra tävlande (men fortfarande inga detaljer). Vi ombads titta på hundaktiv med egen uppkoppling (vilket är ok om man sitter hemma men om man betalar inträde för att titta på ett SM vore det bra med en skärm eller så). Men… på hundaktiv står det heller inga detaljer som vilken domare som dömde vad. Vilket sägs vara oerhört intressant i den här tävlingen då det ryktas att tävlande till och med låtit bli att ställa upp på grund av de “extrema” domarna (sanningshalten i detta vet jag inget om men det hade onekligen varit intressant av flera anledningar att få veta något om hur domarna dömde).

Hur som haver… STORT GRATTIS TILL ALLA SOM NEJLADE DET HELA OCH TACK FÖR UNDERHÅLLNINGEN!

/Mija

ps. Oooops… höll ju på att glömma att nämna att en av mina hemmaklubbar, Stockholmsavdelningen, representerades (representativt?) av en soldat i krig.

This entry was posted in Diverse hunderi. Bookmark the permalink.

2 Responses to Om Freestyle-SM…

  1. Ina says:

    Kan verkligen hålla med där om poängvisningen! Det är och ska vara en publiksport och så utesluts ändå publiken helt från poängsättningen. Det är väldigt synd. Det blir naturligtvis roligare, mer spännande och mer intressant att titta när poängen visas upp. Flera jag känner har uttryckt att de saknade just detta. Förutom den missen verkade det väldigt bra ordnat, så vitt jag märkte, jag hade i alla fall jättekul. Roligt att du gillade vår lilla “show”. : D

  2. Gudrun says:

    Jamen, se där. Bra att du är igång med bloggandet igen. Har också – som någon annan också skrev i en tidigare tråd – saknat dina inlägg. Följer inte många bloggar, men din gillar jag och läser.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s