Kan man lära gamla hundar studsa?


Det gick inte idag heller. Kändes rätt så bra tills dess att jag fick protokollet och insåg hur nära det var “om inte om hade varit”. Vi nollade rutan (som faktiskt gick ganska bra, en sketen tass utanför bara) och vittringen (lyfte en felaktig pinne men tog sedan rätt). I övrigt hade vi tillräckligt bra snitt. Ska man vara glad eller frustrerad då? Jag väljer… bägge.

Det var i vart fall kul att verkligen genomföra ett helt program där Råttan var nöjd med sig själv efter varje moment. Hon märkte aldrig att något blev fel. Hon höll bra genom programmet också, blev bättre mot slutet vilket hon egentligen alltid borde bli, där finns våra starkaste moment. Härligt att hon äntligen gjorde en riktigt bra fjärr som avslutning på tävling!

Nu är jag träningssugen. Om det alltid var så här bra ställt med vår attityd skulle det ju bara vara att få till momenten… Så nu funderar jag som bäst på hur jag ska nyttja att dumrutan förändras till årsskiftet. Jag vill verkligen få chansen att övertyga Råttan om att det är ett riktigt, riktigt, kul moment! Och då måste jag ändra saker och ting rejält för att vinna hennes förtroende och engagemang. Funderar på att försöka lära henne hopp-stå. Fastän Fanny har sagt att det är sååååå 2010. Eller var det 2009 till och med?

/Mija

This entry was posted in Bruks och lydnad. Bookmark the permalink.

5 Responses to Kan man lära gamla hundar studsa?

 1. Veralus says:

  haha 😀

 2. Helene says:

  Kelpisar behöver man väl inte lära att studsa. De gör ju knappt något annat. Fast du kanske vill ha det under signalkontroll?

 3. Anna o Juni says:

  Haha, är hoppstå 2010? 🙂 som du skriver – snarare 2009. Vad är problemet med stået i dumrutan. Snabbheten i ställandet? Eller att hon tycker det är jobbigt så stadgan brister?

  • Mija says:

   Hon HATAR det. Det är problemet. Staffan Nordin kallade det nyligen cementerat bristande förtroende. Och det är en ganska bra beskrivning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s