På Härnöhoppet


Jag vet inte vilken detalj jag gillar bäst med agilitytävlingen som just hålls på Härnösands brukshundklubb. Att man använder stavar som långhoppshörnpinnar (vad ska sådana annars användas till på sommaren?), de rosa/svarta rosetterna eller möjligtvis det tryckta programmet (med information, hjärngympa och underhållning).

Visserligen var det lite otur för oss som inte är här ifrån att det komplicerade inroparsystemet förklarads först på sidan 14 i programmet:

Grön markering innebär att föraren anmält sig för start.
Röd markering innebär att ekipaget är struket.
Svart markering är en specialförflyttad i startordningen här har det även tillkommit en ny “vit” truta med stor siffra i avvikande färg… 🙂

Mitt problem på första försöket var att jag liksom trodde att alla markerade var på plats, som på Stockholmska liksom. 😉

Pinnmässigt har väl dagen varit “sådär” kan man säga. Rasken tog en “onödig” pinne i hopp, plac 4/71 på ett hyfsat bra lopp. Bäst var att Råttans lag, “pensionärslaget” Agilityshop PRO fick sin första pinne i agilityklass (vi har sedan tidigare två i hoppklass). SM 2012 närmar sig med andra ord med stormsteg!

I de klasser som jag särskilt gärna ville ha pinnar i för dagen, Raskens agilityklass och hans lag “Gilla Läget”s agilitylagklass ville det sig inte. I individuella agilityklassen diskade vi oss på att jag skickade honom på aktiva linjen på bakombyte istället för på själva hoppet. Hur bra var han inte som tog det!? I agilitylagklassen, som vi körde på tre, hamnade vi precis utanför pinnplats. Synd.

Råttan har skött sig bra överlag idag. Lagom “lätta” banor för henne här också. Hon nollade båda de individuella klasserna men på grund av lite omvägar räckte det inte till pinnar. I agilitylagklassen bidrog hon till pinnen med sina fem fel. Tror faktiskt att hon var bäst i bilen med fem fel totalt på tre lopp. Men så straffade hon ut sig genom att krasha tygburen hon satt i på baksätet, medans vi gick och handlade… Hon ville ju sitta fram, ju!

Nu står det två galningar utan för mitt fönster (Helene och Hero). Så vi ska nog ut och gå längs havsstranden.

/Mija

This entry was posted in Agility. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s