Hundmänniskor är fullständiga jävla idioter


Idag träffade jag en sådan där urblåst jävla idiot till hundägare igen. En sådan där som gör att man nästan, men bara nästan, för en stund önskade att man inte hade hund. För om man inte hade hund skulle man slippa sammanblandas och interagera med sådana där generalpuckon dag efter annan.

På avstånd ser jag en foxterrierhane strutta runt (lös), med matte (som rullar på sin cykel) i släptåg. Den där terriern ser spännig ut på långt håll så jag tar det säkra före det osäkra och kopplar upp mina hundar, trots att vi inte skulle behöva konfronteras med terriern egentligen. Den befann sig ca 20 meter från gångvägen där vi ville passera. När vi ska passera börjar hunddjävulen “smyga” ni vet. Så där jävla obehagligt börjar den sin attack. Men det går långsamt så jag håller mig lugn. Ropar lugnt till den andra hundägaren (som jag ännu inte visste var värsta sortens idiot):

Jag: – Håller du ordning på den där eller?

Idioten: – Får de inte hälsa?

Jag: – Nej, de ska inte hälsa. Vill du vara snäll och ropa på din hund?

Idioten: – Det är ok för mig att de hälsar.

(Fram till detta ögonblick har jag hållit mig väldigt balanserad, vilket jag fått bekräftat av Helene som jag hade på hands-free under hela förloppet. Nu börjar jag bli något irriterad, men är fortfarande samlad.)

Jag: – Men det är inte ok för mig. Kommer din hund hit sparkar jag den.

Idioten: – Det är ok för mig.

Jag: ??????????????? TA RÄTT PÅ DIN HUND!

Terrierhelvetet har smugit sig mycket närmre nu. Står nu och spänner på ca 7 meters avstånd, i vår väg. Det hela slutar med att jag släpper Råttan. “Ta den” säger jag till och med när jag knäpper loss kopplet. Så brukar jag hetsa henne på pipdjur. Råttan fattar direkt. Jagar iväg terriern till nästa kvarter. Sedan går vi hem. Jag är ändå rätt nöjd. Jag höll mig ganska lugn och Rasken var ganska lugn.

Lämnar in hundarna och sticker direkt tillbaka åt det håll vi kom ifrån för att jag har bilen parkerad ditåt. Vad tror ni jag får syn på om inte den jävla idioten som låter terriern leka, och bita sönder saker, på en lekplats. Ni vet en sådan för barn. Jag känner hur det börjar koka inombords men jag tänker att jag ska fan inte bränna mer energi på det där generalpuckot nu. Precis när jag ska vända och gå så pissar hunddjävulen på en baby-gunga. Då brast det. Jag hade ingen hund med mig och ingen anledning att lägga band på mig.

Så… jag gick dit och talade om för den där jävla idioten att hon är en jävla skam för alla andra hundägare. Frågade henne hur i helvete hon tänkte när hon lät hunden pissa på gungan.

Jag: – Hur tänkte du nu? Hur jävla kul tror du det att sätta sig i hundpiss?

Idioten: – Det är inte som att jag har barn.

Jag försökte också fråga henne varför hon inte kunde acceptera min enkla önskan om att få passera på gångvägen till mitt hem med mina två kopplade hundar utan att terroriseras av hennes terrier när jag nu uttryckligen och upprepat bad henne hålla rätt på den. Jag fick naturligtvis inga vettiga svar.

Idioten: – Varför skulle jag kalla in min hund bara för att du ber om det?

Jag: – För att jag jobbar som ett as för att min hanhund ska känna sig trygg i närheten av andra hanhundar. För att jag bad dig kalla in den. För att du skulle kunna visa din omgivning LITE JÄVLA NORMAL RESPEKT!

Idioten: – Tycker du det här är respektfullt, att skälla på mig för något som inte är mitt fel?

Sedan övergick hon till att ösa svordomar, könsord och “du är sjuk i huvudet” över mig.

Där någonstans brast det. Lost it. Jag kommer inte ihåg vad jag sa. Men när jag pratat färdigt grät hon och frågade vad hon skulle göra för att jag skulle lämna henne ifred?

Jag: – Be om ursäkt.

Idioten: – Ursäkta då ditt jävla sjukhuvud.

Jag: – Ok.

Sedan åkte jag till jobbet.

/Mija – Bitch of the Year

This entry was posted in Diverse hunderi. Bookmark the permalink.

13 Responses to Hundmänniskor är fullständiga jävla idioter

 1. Karin MD says:

  Heja Mija! Fantastiskt att du gick tillbaka och försökte förklara. Mot puckon kämpar man förgäves, men du försökte ju iallafall.

 2. Carro says:

  Vilket pucko! Det är så jobbigt med såna där människor 😦

 3. Tina says:

  Men guuuud vad roligt, jag skrattar så jag viker mig.
  Underbart, elakingen i mig älskar att du fick idioten att börja grina!
  Rätt åt henne och fantastiskt kul att Råttan jagade bort skithunden :0)
  Trallalallalaaaaa, det här blev jag pigg och glad av Mohahahaaa

 4. Mija says:

  Karin – ja, det är en egenhet jag har. Att försöka förklara allt för alla. Jag ger visst aldrig upp… 😉

  Carro – Lr hur

  Tina – Glad att kunna glädja. 🙂 Råttan är då verkligen bitch of the year. Så underbart kontrollerad och samlad, och elak, i sådana där lägen. Hon avskyr hundar som inte kan uppföra sig lika mycket som matte avskyr dito människor tror jag.

 5. Ingerid says:

  Åh, jeg blir glad av å lese dette! Litt lei meg fordi du måtte bli så forbanna for å få henne til å høre etter, men veldig glad for at du våger 🙂
  Jeg hadde gående en liknende toveismonolog her for noen dager siden, med en dame som ikke kunne forstå at båndtvangen ikke er til for å beskytte mine hunder, den er faktisk laget for rådyrene. Og at hennes hund befant seg INNENFOR gjerdet til hagen min (med mine hunder inne i huset, heldigvis for hennes hund!), faktisk var et problem. Sukk…

 6. Ninnie says:

  Mia du leder! Och det är en komplimang 🙂

 7. Ninnie says:

  Mija ska det förstås vara!

 8. Hahaha, kan inte låta bli att skratta men egentligen är et hemskt… Usch och fy vilka människor det finns – bra att du stod på dig! Själv hade jag nog inte accepterat ursäkten, men… 😉

 9. Mimmi says:

  herregud, vilka människor det finnas!!!!! gaah

 10. ante says:

  du verkar ju helt färdig i huvet…. du ska inte vara stolt över något…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s