Nip-pon!


Ingen som varit på agility-VM kan ha undgått att lägga märke till japanerna. Artigt deltagande i alla kringarrangemang. Med en förbluffande stor hejarklack med tanke på hur långt de har till Europa, där VM vanligen går – men klacken är naturligtvis ändå mindre än de flesta andras. Därför (?) brukar hela läktarna hjälpa till att heja fram de japanska ekipagen: – Nip-pon! *klapp, klapp, klapp* De beter sig alltid sportsligt och de blir bättre och bättre varje år, de japanska ekipagen. 2010 i Tyskland var de riktigt, riktigt farliga.

Den här bilden fanns på förstasidan av både DN och Svenskan igår:

/Mija

This entry was posted in Agility. Bookmark the permalink.

3 Responses to Nip-pon!

 1. Nina says:

  Måste säga att du var riktigt observant som såg agilitybanan på den bilden. Det som hänt i Japan är så hemskt och svårt att förstå för oss här i trygga norden, man lider verkligen med dessa stackars människor. Bra att få lite perspektiv ibland…våra I-lands problem är ganska triviala om man jämför med hur dessa stackars människor har det nu.

  • Mija says:

   Första gången jag såg bilden (facebook) visste jag redan att det skulle vara en agilitybana på den. Men jag tyckte faktiskt inte alls den var svår att upptäcka.

   Däremot är jag lite stolt över att jag, korrekt, identifierade tillverkaren som Premier. Jonas Erlandsson ringde och kollade med dem för att kolla vem de sålt banan till och ägaren av Premier var mycket imponerad.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s