Lejonet sover och spännande filmer från savannen


Som ni säkert har förstått tyckte jag att Tanzania-resan var fantastisk på alla möjliga sätt. Att uppleva ett afrikanskt land, dess kultur och att besöka ett lantbruksuniversitet var en upplevelse i sig, givetvis. Men att se den otroliga (biologiska) mångfalden med egna ögon, och att höra om hur detta påverkar människor i området, det förändrade mig faktiskt som människa. Låter stort och det var det också. Men den här bloggen ska jag ägna åt att visa några filmsnuttar av djurs beteenden – vilket kanske var det som roade mig mest under resan. Ber om ursäkt för att filmerna är av dålig kvalitet men det blir så när man är upphetsad. (Jämför med den där leoparden som jag ju lyckades fånga på bild, nätt och jämt.)

Ett av de djur som var häftigast att få se var såklart lejonen. Men om man ska vara ärlig gjorde de inte många knop. Det var väl därför det var så relativt lätt att få syn på dem. Djungeltrumman, eller snarare mobiltelefonerna, gick när någon sett dem och låg de någonstans låg de oftast där hela dagen. Sååå lata djur. Rätt så söta när de sov:

För hundfolk kan nog denna film av Schakaler, som är märkbart irriterade på lejonen som lagt sig för att sova i deras väg, roa en del:

Eftersom lejonen som sagt mest bara sov hela tiden kände vi oss riktigt lyckligt lottade när vi fick se ett djur som återförenas med övriga efter att ha varit borta ett tag:

Ett kort klipp på Jocke som bodde i vårt tält:

Avslutningsvis, typ världens sötaste elefantbäbis lär sig äta med sin snabel:

/Mija

This entry was posted in Tanzania. Bookmark the permalink.

1 Response to Lejonet sover och spännande filmer från savannen

  1. Mari says:

    Det är nog lite lejon över taxarna, eller möjligtvis tvärtom. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s